Le goût de l'aventure! Verwacht het onverwachte!

Avontuurlijk natuurlijk en met een gezonde portie lef! 'Le Crayon' heet u tijdens deze taalvakantie dan ook van harte welkom in het hartje van Durbuy voor deze adembenemende outdoor survivaltaalvakantie. Deze Franse taalvakantie biedt je een unieke outdoor experience in de Belgische Ardennen. Vergeet dus zeker je avonturenskills niet want deze taalvakantie staat garant voor een gezonde portie adrenaline!


Voor

  • 11 tot 15 jaar

Aanbod talen

  • Frans

Locatie

Durbuy Adventure
Rue Rome 1
6940 Durbuy

De weekstage loopt van zondag tot zaterdag. 24/24 begeleiding doorheen alle (taal)activiteiten.

Informatie betreffende het logement kan u bekijken via de brochure van deze weekstage.

BEKIJK ONZE VOORDEELKORTINGENSurvivaltaalvakantie Durbuy Adventure

← Terug

Tijdens deze Franse taalvakantie worden alle liefhebbers van sport en sensaties uitgedaagd zich te overtreffen in het challengerparcours in de Ardense bossen.  Klimmers, ervaren of niet, kunnen zich volledig uitleven op de adembenemende touwbruggen in de bomen.  Niet alleen tal van hindernissen zoals apenbruggen, Indiaanse bruggen, touwladders, …   maar ook rotsklimmen maakt deel uit van het programma van deze survivaltaalvakantie.  Aan de hand van de 'Via Ferrata-techniek' komen we op een duizelingwekkende hoogte van 40 meter bij het beklimmen van een steile rots in een oude steengroeve waarna een deathride ons in een mum van tijd terug meeneemt naar beneden! Wedden dat ook jij de adrenaline door je lichaam voelt gieren? Daarnaast doe je tijdens deze actieve taalvakantie een unieke spéléo experience op in een natuurlijke omgeving, een grot voorzien van diverse rotsblokken en obstakels die zich uitstekend leent om aan speleologie te doen.  En voor je het weet waan je jou tijdens deze taalvakantie in het riante doolhof van de speelzone van het outdoor lasergame en beland je in een kajak voor de afvaart van de Ourthe en trotseer je de wilde wateren.  Tussendoor geniet je van al het moois dat de natuur rond Durbuy te bieden heeft tijdens de mountainbiketocht.
Uiteraard mag het aanleren van survival skills tijdens deze taalvakantie niet ontbreken! Hoe warm blijven?  Hoe drinkbaar water en eten vinden in de natuur?  Hoe vuur maken met stenen, met een vuurboog of met een paddenstoel?  Hoe een shelter voor de nacht bouwen? Deze survival skills worden op het einde van de taalvakantie pas echt op de proef gesteld tijdens de nachtdropping, waarbij de groep gewapend met zaklampen, topografische kaarten, durf en wilskracht de weg terug vinden naar de thuisbasis! Waag je dus snel aan deze actieve en grensverleggende taalvakantie in het overweldigend mooie decor van Durbuy!
Een taalvakantie die iedereen kriebels bezorgt en onder de meest veilige omstandigheden en met deskundige begeleiding georganiseerd wordt.  Om de veiligheid tijdens de sportactiviteiten te kunnen garanderen dienen de deelnemers een minimale lengte te hebben van 1m40.

Voor deze taalvakantie kan u zich ofwel op eigen vervoer verplaatsen, of u kan samen met ons de trein nemen naar Durbuy.

In het eerste geval, op eigen vervoer, brengen de ouders de deelnemers op zondag zelf naar de locatie en komen deze op zaterdag ook zelf de deelnemers ophalen.
U kan er echter ook voor kiezen om de heen– en terugreis samen met ons per trein te maken.  In dit geval kan de deelnemer bij de groep op de treinreis aansluiten in één van onderstaande stations: Kortrijk, Harelbeke, Waregem, Deinze, De Pinte, Gent-Sint-Pieters, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Leuven.
Opgelet! De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de dienst-regeling van de NMBS.  Bij wijzigingen van de dienstregeling wordt steeds het dichtstbijzijnde station overeengekomen. 
Voor deze treinreis inclusief aansluiting in Barvaux naar Durbuy wordt een supplement van €20 aangerekend.

De deelnemers verblijven tijdens deze taalvakantie in volpensionformule op een zorgvuldig uitgekozen locatie.
De kids en tieners worden gedurende een volledige week ondergedompeld in een Frans taalbad.  'LC Taalvakanties' zorgt steeds voor een rijk en gevarieerd taalaanbod.
Deze taalvakantie loopt van zondag tot zaterdag. 24/24 begeleiding doorheen alle (taal)activiteiten.

Voor kinderen van minder dan 12 jaar krijgt u voor deze stage een fiscaal attest voor max. € 11,20 per dag.

Informatie betreffende het logement kan u bekijken door hieronder de brochure te downloaden aan de hand van uw login. 

Prijs taalvakantie

€ 495.00Inclusief alle lesmaterialen en verblijf ter plaatse, excl. suppl. treinreis (€€20) (optioneel)

Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes inclusief.

Klik op een periode om in te schrijven en selecteer uw leeftijd.:

van 20 augustus 2017 tot 26 augustus 2017Taalvakantie: Zomertaalstages → 7-daagse Frans